لزوم بهره‌گیری از تجارب بین المللی برای کاهش آلودگی هوای تهران
17 آذر 1396
لزوم بهره‌گیری از تجارب بین المللی برای کاهش آلودگی هوای تهران

 

با وجود تجارب و ظرفیت های بین المللی برای کاهش آلودگی هوای تهران، برای آبی شدن آسمان تهران تنها باید مسیر اجرایی تجربه‌های اخذ شده باز شود. در ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا که سوم و چهارم بهمن امسال در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار می‌شود، برخی تجارب جهانی برای کاهش آلودگی هوا بررسی و به مسئولان کشوری پیشنهاد می ‌شود.
دکتر مجید شفیع پور استاد دانشگاه تهران درباره مهم ترین ویژگی مقابله با بحران آلودگی هوا معتقد است: به اشتراک گذاشتن تجارب کلانشهرهای مختلف جهان به خصوص شهرهایی که از کیفیت هوای نامطلوبی برخوردار هستند، می تواند امری مهم و تاثیرگذار در رفع مشکلات آلودگی هوای تهران محسوب شود. وی ادامه داد: اولین گام برای کاهش آلودگی هوا ترسیم و تبیین وضع موجود و ایجاد فهرست انتشار از آلاینده های موجود در هوای کلان شهرهاست که این فهرست در تهران شناخته شده است ودر ادامه باید حل مشکلات منابع ساکن همچون کارخانه ها و منابع متحرک را دردستور کار قرار دهیم.
رئیس سابق مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بعد از ترسیم وضع آلاینده ها باید راهکارهای مناسب هر شهر تبیین و به مرحله اجرا درآید. قابل توجه است که بهره گرفتن از تجارب موفق و ناموفق شهرهای جهان که با معضل آلودگی هوا مواجه اند، امری موثر در رفع آلودگی هوا است.
دکتر شفیع پور افزود: در دو دهه اخیر محققان به نتایج کامل و دقیقی درخصوص علت آلودگی هوای تهران و ظرفیت های مناسب برای رفع آلودگی و راهکارهای مقابله با آن دست یافته اند و در حال حاضر تنها اجرایی شدن موارد شناخته شده، باعث از بین رفتن آلودگی خواهد شد. وی گفت: سازمان ملل متحد، مجمع کشورهای آسیایی و اقیانوسیه و دفترهمکاری‌های بین المللی ژاپن در ایران (جایکا) برنامه های مختلفی را بر اساس داده های مطالعه شده برای تقویت ظرفیت‌های موجود در ایران مورد بررسی و شناسایی قرار داده اند.امید داریم تا مسئولان شهرداری و استانداری استان تهران، اهتمام جدی برای اجرای برنامه های مقابله با آلودگی هوای تهران انجام دهند. ظرفیت های بین المللی کاملا مشخص و شناخته شده است و تنها اجرایی کردن این اهداف باقی مانده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه منابع متحرک ۸۵ درصد از جرم آلاینده ها را به صورت روزانه وارد هوای تهران می کنند، ادامه داد: برای هریک ازبخش های پالایشگاه ها و کارگاه های ریخته گری و کارخانجات اطراف تهران، برنامه های مشخصی شناخته شده و در خصوص منابع متحرک اطلاعات کاملی در زمینه بهبود وضع سوخت و یا نوع معاینه فنی هر خودرو تهیه شده و اصلاحات مناسبی نیز صورت گرفته اما متاسفانه اقدامات انجام شده متناسب با آلودگی هوا نبوده و باید با جدیت و سرعت بیشتری برنامه های تهیه شده را اجرایی کنیم. وی خاطر نشان کرد: مسئولان شهری باید با پشتکاری قوی واحدهای مختلف را در مدیریت شهر تهران تشویق به همراهی کرده تا از مصرف بیش از حد سوخت کاسته شده و با آگاهی رسانی مستمر، کیفیت هوای تهران با ایجاد الگویی مناسب، مطلوب شود.

روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران